Alt du skal vide inden, når, og efter du har hentet din hvalp.


Fra forberedelse af dit hjem og din familie inden den store dag. Til afhentningen, hjemturen, soverytmen, bideriet og renlighedstræningen. Til den begyndende lydighedstræning inden du starter på hvalpehold.


Så du får en stressfri oplevelse samt en velafbalanceret, tryg og velopdragen hund.

Tvivlen omkring hvorvidt man nu kan være den hundeforælder man gerne vil være


I mit job som hvalpetræner støder jeg hver dag på nye hundeejere, der er blevet overraskede over den omvæltning det har været at få deres nye hvalp.


Det er meget naturligt, og skyldes typisk at man er førstegangshundeejer, eller at det er længe siden man sidst har haft hvalp. 


Et godt eksempel er da min egen søn og hans kæreste skulle have deres første hund. De var kørt hele vejen til Holland for at hente den helt rigtige hvalp fra den helt rigtige opdrætter. De havde glædet sig til at få deres nye hvalp i over et år, da de ikke kunne have hund i deres lejlighed. De havde bestemt sig for at flytte, for at få hundedrømmen til at gå i opfyldelse, og nu skulle de endelig ned og hente det nye familiemedlem. 


Som du kan se - var alt lige som det skulle være.

Men allerede da de sætter sig ind i bilen og vender næsen hjemad, så presser spørgsmålene og tvivlen sig på..


Tvivlen omkring hvorvidt man nu kan være den hundeforældre, som man gerne vil være. 


Tvivlen omkring hvad man gør på vej hjem, når den lille hvalp er utryg og græder efter sin mor og sine søskende. 


Tvivlen omkring hvordan man sørger for, at den første dag og nat i det nye hjem er en god oplevelse for hvalpen.


Her husker jeg tydeligt en samtale med min søn, der var meget berørt af, at den lille nye hund, som han havde drømt om så længe, ikke lige havde tænkt sig, at den skulle med ham hjem og var bange og utryg. Han var simpelthen ikke mentalt forberedt på den del.


Så er der altså langt hjem fra Holland til Danmark...

Når så hunden endelig kommer hjem, så er der også en hverdag, der skal hænge sammen på ny. Som de stolte nye hundebedsteforældre var vi ofte på besøg. Min søn gik rundt som en zoombie den første måneds tid, fordi den lille hvalp var oppe flere gange hver nat og troede de skulle lege hver gang de var ude i haven for at toilettere.


Så er det altså svært også at være den bedste udgave af sig selv i de vågne timer, hvor der også er rigeligt at se til med leg, hvalpebideriet, gøen af naboer og alle de andre uheldige former for hvalpeadfærd, der hører med til at få en ny lille hund og som ikke bliver dækket på et hvalpetræningshold (hvor fokus er på almen lydighed såsom sit, dæk og bliv).


Kombinationen af tvivlen omkring hvorvidt man nu er en god hundeforælder med den omvæltning det er at få et nyt familiemedlem, medførte også et sandt stormvejr af spørgsmål fra min søn - på alle tidspunkter af døgnet. Heldigvis kunne jeg hjælpe via telefonen. 

Efter at have fulgt min søns forløb meget tæt har jeg spottet det samme mønster i mange af de kursister, som jeg hjælper på hvalpehold flere steder i Danmark.


Baseret på mine erfaringer efter at have guidet hundredevis af hvalpeejere igennm netop disse udfordringer i solotimer og via telefonen eller email, har jeg nu sammensat alt det du skal vide et sted.


Det er blevet til mit ultimative hvalpekursus - Klar Parat Hvalp


Det unikke klar-til-hvalp kursus designet specifikt til nye hvalpeejere og folk der ikke har haft hvalp for nylig til perioden før, under, og efter afhentning af din nye hund.


Klar Parat Hvalp er et videokursus, der indeholder alt hvad jeg har lært, efter at hjulpet hundredvis af hvalpe og ejere gennem netop denne periode.


Det indeholder alt det du skal vide, og med dette kursus får du ikke blot den nødvendige information, men også den røde tråd der gør, at du kan sammensætte de vigtige elementer selv på bedst mulig vis. Så i får den bedst mulige start med mest mulig ro i maven.

Se mig over skulderen med min egen nye hvalp

Igennem hele kurset følger du min egen forberedelse i tiden op til min nye hvalp Saga landede hos os - samt de første vigtige uger herefter.


Kurset forklarer dig altså ikke blot alt det du skal vide, det viser dig også, hvordan jeg selv skridt for skridt går igennem processen med min nye hund. Du får altså lov til at kigge hundetræneren over skulderen hele vejen.

9 af mine personlige træningsplaner

Du får desuden adgang til mine træningsplaner, så du trinvis holdes i hånden og guides til hvordan du hurtigt får en skøn og velopdragen hvalp.


Det betyder, at du får hjælp til fx renlighedstræningen, uden at du behøver selv at finde de vises sten.

+8 timers video i et mix af teori og massere af praksis

I de fleste lektioner er der både video og tekst. Kurset indeholder mere end 9 timers unik video optaget specifikt til dette kursus.


Dette er et mix af teori og slides samt praktiske videoer med træningsøvelser og troubleshooting.

+100 siders unikt træningsmateriale

Der medfølger over 100 siders skrevet materiale, sådan at du kan følge kurset uanset om du lærer bedst af video eller skrift. Disse videoer og det skrevne materiale er endnu mere dybdegående og specifikt end det på bloggen.

4 opsummerende tjeklister - der sikrer din læring gennem kurset

Hvert modul slutter med en overskuelig tjekliste, der giver dig et nemt overblik over modulet. Du kan printe tjeklisten og ha' den ved hånden i din dagligdag med hvalpen, så du altid ved, at du er på rette vej og ikke behøver at bekymre dig.

Skridt-for-skridt opbygning, der følger dine faser som ny ejer

Kurset er bygget op i fire moduler, der svarer til de fire faser enhver ny hvalpeejer står overfor:

  1. Hvordan du forstår din hvalp - hvordan den tænker og lærer
  2. Forberedelsen af din familie, dit hjem og dig selv inden hvalpen ankommer
  3. Den allerførste tid med hvalpen og hvordan du får en hverdag til at spille
  4. Endelig starten på opdragelsen af din skønne familiehund


Modul 1 - Forstå din hvalps sprog


I modul 1 får du din forståelse af hvalpen, herunder dens læring, dens kropssprog og dens udvikling på plads. Det gør dig meget bedre til at se og genkende en adfærd for det, det er, og derfor også agere rigtigt på det. Netop dette er det absolut vigtigste at få på plads, for det er grundlaget for al jeres kommunikation, og dermed også hele jeres forhold - samt din forståelse for hvalpens grundlæggende behov.


Det er også i modul 1 jeg lister de største fejl, jeg ser hvalpeejere begå - så du kan undgå dem!Modul 2 - De vigtige forberedelser


Modul 2 handler om mere om de praktiske ting, der skal forberedes. Det handler både om at få den rigtige forsikring, at få lavet aftale med en dyrlæge, der passer til dig, men også at gøre hjemmet hvalpesikkert og til at få købt det, du skal bruge til hvalpen.


Der er viden om fodertyper og om den vigtige socialisering, der sikrer, at din hvalp bliver tillidsfuld, velafbalanceret og tryg. 

Modul 3 - Den allerførste tid med hvalpen


Modul 3 handler om den allerførste tid med hvalpen, fx hvad du skal huske, når du henter hvalpen, hvad der kan udfordre første dag og nat, og hvordan du kan løse det. Hvalpen er jo lige blevet revet væk fra sin mor og søskende og alt, hvad der er varmt og trygt, og det er nu, du skal sørge for, at dette nye familiemedlem kommer sikkert ind i familien


Her får du også overblik over typiske praktiske ting, der fylder i de første uger. Hvalpe sover sjældent hele natten igennem, så dit søvnniveau er ikke altid så højt, og du har derfor ikke nødvendigvis det største overskud til selv at finde den bedste løsning - den får du i stedet her. Det er vigtigt, at du kommer godt i gang med fx renlighedstræning og at du får skabt en go’ rutine, så din hvalp falder til, både i hjemmet og familien.Samtidig med får du udnyttet den første vigtige tid med hvalpen til at se og opleve meget - socialiseringsfasen er afgørende vigtig for, hvor godt udrustet din hvalp bliver til at klare fremtidige udfordringer, og fasen slutter altså allerede, når hvalpen er 4 måneder! Vi kommer også omkring, hvordan du vænner hvalpen til at få klippet negle, hvordan du får balance mellem aktivitet og søvn, og meget mere.


Når du er færdig med modul 3, så har du fået styr på renlighedsrutinen, søvnen og du ved hvor vigtigt socialisering og aktivering er i løbet af dagen. Endnu vigtigere, så ved du præcis, hvordan en “god dag” ser ud, og hvilke vigtige dele der er i hver dag, sådan at du er forsikret om, at du gør det godt. Denne base, og den ro som basen skaber, er essentiel, da den giver dig fundamentet og overskuddet til at lykkes med alle de andre adfærdsmæssige elementer, der skal til, før du har din perfekte familiehund.

Modul 4 - Hvalpeopdragelse og typiske udfordringer


Modul 4 handler om netop disse adfærdsmæssige elementer, altså hvordan du kan starte den mere grundlæggende opdragelse af din hvalp, så du får den bedste start på jeres fremtidige samarbejde. 


Du former din hunds adfærd dagligt, og du skal hjælpe din hund til at passe ind i den verden, hvor den skal begå sig fremover. Så det er vigtigt, at du har en konkret plan, så du sikrer, at din hvalp kommet godt i gang med det grundlæggende.


Det handler mest om de adfærdsmæssige udfordringer, som de fleste hvalpeejere løber ind i, og i mindre grad om selve lydighedstræningen - det klares bedst med et lydighedskursus, hvilket din hund er i den perfekte position til herefter. Dette modul handler i stedet om hvalpens adfærd, fx hjælp til hvad du gør, når hvalpen bider eller hopper op, og hvordan du bedst starter alene-hjemme træningen, så du får en tryg og tillidsfuld hund, der har det godt alene, så du kan tage hjemmefra med go’ samvittighed.
Det siger andre kursister om Klar Parat Hvalp


Vi havde sidst hundehvalp i huset for 20 år siden


"Vi havde sidst en hundehvalp i huset for over 20 år siden og meget er forandret ang. hvalpetræning siden da. Derfor har vi haft stor glæde og gavn af Leneˋs “Klar Parat Hvalp”.


Det er opbygget meget overskueligt i moduler, og er lettilgængeligt med variation mellem video/tekst og tekst og med praktiske tjeklister, der kan printes.


Vi vil anbefale, at hele kurset gennemgås, før hvalpen kommer, så alle praktiske foranstaltninger og vigtige beslutninger er på plads, inden det bliver aktuelt. Derefter kan kursusmaterialet bruges som et super fint opslagsværk.


Det er desuden rart at vide, at der er en kompetent hundetræner i den anden ende, hvis der dukker spørgsmål eller udfordringer op. Alt i alt kan vi på det varmeste anbefale Lene og Kaufmanns Puppy Training til alle kommende hundeejere."


Michael, Anette & Nuka


Jytte og Kalika - image

Hvis du ønsker ro i maven og den bedst mulige start for din hvalp (og dig selv)


"Hvis du ønsker ro i maven og den bedst mulige start for din hvalp (og ikke mindst dig selv), så vil jeg anbefalde dig at tage et kig på dette veludførte kursus fra Lene. Kurset dækker over alle de typiske ting, man netop skal være opmærksom på som ny hvalpeejer, hvorfor det er en super guide at have igennem de første (ofte hårde) måneder, hvor man pludseligt kan midste overblikket eller komme i tvivl om et eller flere elementer i opdragelsen. 

 

Alle ved at Google kan mange ting, men med dette kursus får du ikke blot den nødvendige information, men ligeledes den røde tråd der gør at du kan sammensætte de vigtige informationer på bedst mulig vis - noget der gør det lettere for både dig og din hvalp. 

 

Paya og jeg siger tusinde tak for denne gang - både i forbindelse med kurset her og ikke mindst hvalpetræning - vi ønsker alle de næste komme de hvalpeejere alt held og lykke med jeres nye hvalp."


Marcus & Paya

Marcus & Paya

Indholdet er superrelevant for en ny urutineret hvalpeejer som mig


"Jeg har utroligt meget glæde og nytte af dit kursus og al den erfaring du deler ud af. Noget af det sværeste at håndtere er næsten tvivlen om hvad der er bedst at gøre, for jeg er jo godt klar over at konsekvens er afgørende for succes med træning, så det gælder om at gøre tingene rigtigt og på samme måde fra starten. Der har det været så dejligt at mange af mine spørgsmål allerede var besvaret i kurset, så indholdet er superrelevant for en ny urutineret hvalpeejer som mig, og muligheden for at dele erfaringer og få input på om den situation man står i virker normal er megabetryggende.

 

Derfor vil jeg klart anbefale kurset til andre, der som jeg ikke har haft hvalp før. Sæt rigtigt god tid af til at læse og se det hele før I får hvalpen hjem - det vil hjælpe jer rigtigt godt på vej og være en uvurderlig tryghed i den allerførste tid."


Helle og Holly

Helle og Holly

Klar Parat Hvalp er det rigtige for dig hvis...


Du ikke vil nøjes med at læse en bog, hvor du ikke kan se hvad der beskrives


Du er træt af at søge efter tilfældig info på nettet. Der er gode artikler, men der er også bras - for nu at sige det, som det er. 


Du har ikke nogen, du stoler 100% på, som du kan ringe til med alle dine hvalpespørgsmål dag og nat.


Du gerne vil være klar til selve hvalpetræningen, når den tid kommer og allerede have lagt fundamentet for at din hvalp, så I begge kan fokuserer på det, som hvalpetræning reelt handler om: At møde andre hvalpe og lege den helt grundlæggende lydighedstræning ind.


Du er helt klar til at blive den absolut bedste hundetræner du kan blive.


30 dages fri returret - test materialet risikofrit


Du har mulighed for at gennemgå materialet i dit eget tempo, da du har adgang til materialet i et år. Derudover har du også en 30 dages fri returret, så du kan teste om materialet er noget for dig - fuldstændig uden risiko!


Jeg har knoklet benhårdt på Klar, Parat, Hvalp og er utrolig stolt over det færdige produkt. Derfor har jeg også ro i maven omkring, at lade dig ikke bare at se materialet, men også at prøve det i 30 dage for at tage det ind, prøve det på din egen hvalp, og sikre sig at dette er det helt rigtige for dig.


Bliv helt klar og parat til din nye hvalp!