Hvilken slags hundeejer vil du gerne være for din nye hvalp?


Første gang jeg fik “solo-hund”, altså en hund, jeg selv skulle opdrage, der vidste jeg simpelt hen ikke nok. Hvad værre er, jeg var ikke engang klar over, hvad det var jeg ikke vidste. 

Så selvom der ikke var mangel på kærlighed, så fyldte også frustration og usikkerhed enormt meget. 

Jeg elskede min dejlige McMurphy, selvom han ikke kom når jeg kaldte, og hoppede op af gæsterne. Det betød, at han ikke kunne løbe fri, så meget som vi gerne ville og at han var svær at styre, når vi var ude. Det blev altså en unødvendig begrænsning og han fik ikke det bedste liv. Derudover var han utryg ved fremmede og han blev nemt forskrækket. 


Da McMurphy var ved at blive gammel, blev han også tunghør. En dag sad han på plænen og holdt øje med havens fugle, da min datter gik hen for at kæle med ham. Han sad med ryggen til hende, så han hverken så eller hørte hende. Da hun rørte ham, blev han forskrækket og bed hende.

En voksen hund, der bider - det går bare ikke. Så vi måtte tage den tunge vej til dyrlægen, for at få aflivet McMurphy. Min datter og jeg var hos ham til det sidste, og vi græd over vores ven, mens han sov stille ind på briksen i dyrlægens konsultationsrum.

Den samme dag hos dyrlægen bestemte jeg mig for, at jeg ikke ville lave de samme fejl, som jeg havde begået med McMurphy, to gange. 

Jeg følte ikke, at jeg havde været mit ansvar voksen, og jeg vidste dybt inde i mig selv - at den slags hundeejer vil jeg ikke være.

Jeg har siden da lært meget og i dag har jeg skønne Saga, min nye hvalp. Hun er vild med alle, både mennesker og dyr, hun nyder at opleve nye ting og hun er fræk som en slagterhund, men samtidig utrolig lærevillig og dygtig. 

For i dag er jeg helt klar over, hvor vigtig det er at være godt forberedt, når man skal have en ny hvalp. Både før den kommer, men også i de allerførste uger, den er hos dig. Det er her fundamentet lægges, og det skal være godt for at din hvalp har det bedste ståsted til hele dens voksne liv. Jeg ved, at Saga er SÅ klar til alt det, hun skal opleve i fremtiden - tryg, tillidsfuld, modig og nysgerrig, præcis som en hvalp skal være!

Jeg håber og tror på, at du, ligesom jeg selv, vil være den type hundeejer, der har fuldstændig styr på den første tid - og som er fast besluttet på at skabe den absolut bedste ramme for din nye hvalp. Det er derfor, jeg har lavet Klar, Parat, Hvalp kurset - for at hjælpe dig med netop det.

Luna og nogle af hendes dejlige hvalpe

Den første tid er tryghed og kontakt til mor det allervigtigste

Stående mælkebar :)

Hvalpe er bedst, når de er nysgerrige!

Min egen hundehistorie

(og hvordan jeg gik fra filialdirektør i en bank til fuldtidshundetræner)


Mit navn er Lene Kaufmann, og jeg er din instruktør i kurset Klar, Parat, Hvalp.

Jeg har haft hunde hele mit liv, og det er efterhånden mange år siden jeg som barn løb og legede med familiens skiftende hunde. Det var udehund, og jeg kan ikke huske, at mine forældre overhovedet trænede dem. De var ude, så vi børn kunne klappe den, og lære dem sit og dæk, når vi lige havde tid og lyst, og resten af tiden måtte de passe sig selv. De første hunde løb frit rundt på gården og markerne, men de sidste år før jeg flyttede hjemmefra, stod vores hund altid bundet, fordi vi boede tæt op af en meget befærdet vej, der havde kostet en hund eller to i løbet af min barndom. 

Når jeg ser tilbage, så tænker jeg, at de sidste hunde nok ikke havde det bedste hundeliv. Det var meget almindeligt dengang, hunden var ikke som sådan en del af familien, og der var ikke nogen, der tænkte over hvordan den mon havde det – om den var tryg, velstimuleret eller bange og frustreret. Hunden var ikke noget særligt og ikke vigtigere end de andre dyr på gården.

For mig har hunde bare altid været noget særligt. Så da jeg flyttede hjemmefra og fik min første solohund, blev det også en indehund. Men jeg manglede erfaring i, hvordan jeg skulle opdrage en hvalp, og det lærte jeg på den hårde måde, som du netop har læst i afsnittet omkring McMurphy ovenfor.

Så da jeg nogle år senere skulle ha’ min første breton Petit, begyndte jeg at uddanne mig i hvordan jeg kunne få en hvalp, der ville havde et godt liv sammen med os. En, der var tryg og ikke bange, og også en, der ikke tiggede fra bordet, der kom, når man kaldte og som trives - og hvor jeg kunne lave en hverdag for ham, som passede til den race han nu engang var. 

Så jeg begyndte at gå på jagtprøver med Petit og jo mere jeg lærte, jo mere blev det tydeligt, at jeg kunne ha’ startet endnu bedre, også med ham og med skønne Luna, der kom et par år efter Petit. Så da Luna fik hvalpe, var jeg SÅ klar! Der kom 8 skønne hvalpe, og hvalpelivets faser blev studeret på nærmeste hold. Jeg forstod nu vigtigheden af de forskellige faser og det blev tydeligt for mig, hvilket fantastisk liv, man kan få med en hvalp, blot man tager ansvaret for hvalpen, dens trivsel og dens læring alvorligt, og sørger for at få den bedste start. 

Jeg var lykkelig med hvalpene og det var tydeligt for mennesker omkring mig. Jeg endte derfor med at blive den i vennekredsen og familien, som folk stillede hunderelaterede spørgsmål til, og det fik min søn til at foreslå, at jeg blev hvalpetræner – og han fik mig igang med træning ved at samle 4 hold i løbet af 14 dage! 

Hvalpetræningen var et bijob, men glæden ved at hjælpe hvalpeejere igennem den udvikling, der selv havde taget mig det meste af mit voksenliv, var så stor, at jeg drømte om investere endnu mere af min tid her. Vi udvidede hvalpetræningen til ikke bare at være hjemme på slægtsgården, men også andre steder i jylland, og nu var der økonomi nok til, at det hele kunne hænge sammen. Kimen var lagt til et jobskifte, og jeg byttede med glæde mit daværende job som filialdirektør i bank ud med et liv som professionel hundetræner. Jeg har i løbet af de sidste 5 år undervist mere end 1.000 hvalpeejere og deres skønne hunde - og jeg har aldrig set mig tilbage. 

Mine hunde uddanner mig dagligt, og sammen bliver vi bedre og bedre, fx har jeg her i 2021 netop været til Danmarksmesterskab for stående hunde (et jagthundebegreb) med Atlas, en af Lunas hvalpe 😊 

Trofæ fra Atlas placering som 1. vinder på vinderklasse, der var adgangsbilletten til DM

Både præmiering og en glad hund - mere kan man ikke ønske sig!


Og så det allervigtigste: at vi kan hygge sammen, både før og efter jagt, træning eller prøver!


Den kritiske tid

fra inden du får hvalpen og op til der hvor du starter dit første hvalpehold


Hvis en af de her ting går galt, fx at hvalpen ikke kan sove, jamen så går det ud over hvalpeejeren, og så er der ikke overskud til at lære hvalpen at sidde før den skal ha' mad - eller hvis man ikke kan få hvalpen renlig, jamen så tænker man ikke på andet end at holde øje, når man er sammen med hvalpen. Og de her helt fundamentale ting, som mange ikke har den fornødne viden om, de kommer altså forud for et lydighedskursus! 

Det fik mig til at lave min blog, hvor jeg skrev svar på de spørgsmål, som jeg oftest fik, fx om renlighed, hvalpe, der bider osv. Og de svar kan man kvit og frit læse, og jeg får også mere end 150.000 nye læsere på bloggen om året, men jeg får stadig spørgsmål! Og det er selvfølgelig fordi at min blog ikke er 100% dækkende, hvilket er svært i sådan et format. I dette kursus får du svar på mange flere ting end i min blog, og så er der på langt de fleste emner også video, så du også kan se hvordan jeg selv udfører de råd, jeg giver - fordi det somme tider bare er nemmere, når man kan se det gjort!Baseret mine egne observationer, samt mange af mine kursisters anmodninger og min egen søn og svigerdatters efterspørgsel, da de selv skulle have ny hvalp, har jeg derfor bygget dette kursus, der helt specifikt adresserer de allervigtigste fire kerneelementer som ny hundeejer:

 1. Hvordan du forstår din hvalp
 2. Forberedelsen af din familie, dit hjem og dig selv inden hvalpen ankommer
 3. Den allerførste tid med hvalpen og hvordan du får en hverdag til at spille
 4. Endelig starten på opdragelsen af din skønne familiehund

I virkeligheden alt den viden som jeg ville ønske jeg selv havde haft, da jeg havde min første solo-hund i McMurphy for alle de år siden.

Det er min søn og svigerdatter med deres lille Bjørn på armen, som du ser på billedet til højre.
Alt det får du i Klar, Parat, Hvalp - den ultimative hvalpeguide


I dette kursus kommer du med helt ind bag kulissen, og du kommer helt bogstaveligt til at se mig over skulderen. For i dette kursus kan du se mange af mine råd udført i praksis via de mange videoklip af mig og min nye hvalp Saga, i tiden op til hun landede hos os og ikke mindst i hendes første vigtige uger.

Det betyder, at du får et unikt indblik i, hvordan jeg gør med en ny hvalp, og dermed inspiration til, hvordan du kan blive 100% klar til din hvalp, og gøre alt det rigtige første gang, så I kommer godt i gang - sammen.

Kurset er bygget op sådan, at vi først gennemgår hvordan du forstår din hvalp, så du har de bedste forudsætninger for at få et godt samarbejde med hvalpen, og hvordan du bedst forbereder dig på at hvalpen kommer hjem til dig, så både du og hjemmet er klar til at tage imod det lille nye liv. Derefter handler det om alt det, der sker, lige når hvalpen lander hos dig. Hvad der er vigtigt på den første dag, og hvordan får du hvalpen til at sove den første nat. Der er om foder, om at få den rigtige dagligdag sat sammen, så hvalpen udvikler sig bedst muligt - og sover trygt og godt om natten. Du lærer hvordan du sætter sele eller halsbånd på, hvordan du lærer hvalpen at køre med i bil, hvordan du klipper negle osv, osv. Til sidst kommer vi omkring de typiske udfordringer en hvalp giver, og hvordan du løser dem bedst muligt. Fx at få hvalpen til at komme, når du kalder, at få den til at lade være med at hoppe op, at få den til at gå i sin kurv osv, så du får den bedst mulige start på opdragelsen af din hund.

I de fleste lektioner er der både tekst og video, og hvert modul slutter med en overskuelig tjekliste, der giver dig et nemt overblik over modulet. Du kan printe tjeklisten og ha' den ved hånden i din dagligdag med hvalpen, så du altid ved, at du er på rette vej og ikke behøver at bekymre dig.

Du får desuden adgang til mine træningsplaner, så du skridt for skridt guides til hvordan du hurtigt får en skøn og velopdragen hvalp. Det betyder, at du får hjælp til fx alene-hjemme træningen, uden at du behøver selv at finde de vises sten.

Alt i alt får du:

 • 9+ timers video 
 • 100+ siders uddybende træningsmateriale (endnu mere dybdegående og specifikt end bloggen)
 • 9 af mine egne specifikke træningsplaner til blandt andet alene-hjemme træning, stop hvalpen i at bide, hjemkald mm - som ellers indtil nu kun har været forbeholdt mine fysiske kursister
 • 4 tjeklister, en efter hvert modul, der sikrer din læring hele vejen igennem processen.


Du har mulighed for at gennemgå materialet i dit eget tempo, da du har livsvarigt adgang til materialet. Derudover har du også en 30 dages fri returret, så du kan teste om materialet er noget for dig - fuldstændig uden risiko!

 

Se hele kursets indholdsfortegnelse her nedenfor - her kan du også se en smagsprøve på en video eller to fra kurset

Det er nemt at navigerer i kurset, og du ser altid, hvor du er, og hvad der kommer.


Mange videoer med "sådan gør du...." - fx sele af og på


Træningsplaner, så du får hjælpe til positiv opdragelse af hvalpen


Indholdsfortegnelse


  Velkommen til Klar Parat Hvalp!
Available in days
days after you enroll
  Modul 1 - Sådan forstår du din hvalp
Available in days
days after you enroll
  Modul 2 - Sådan forbereder du dig bedst
Available in days
days after you enroll
  Modul 3 - Afhentning og den første tid med hvalpen
Available in days
days after you enroll
  Modul 4 - Start rigtigt på opdragelsen af din hvalp
Available in days
days after you enroll
  Opsummering, afrunding og næste skridt herfra
Available in days
days after you enroll

Bliv helt klar og parat til din nye hvalp!


1.500 kr.

Engangsbetaling

Din genvej til at blive den hundeejer din hvalp fortjener


På dette kursus får du svar på alt det, der skal tages stilling til, når man få en ny hvalp (også nogle spørgsmål, som man ikke tænker på at stille, før man står midt i det!) og det er samlet på et og samme sted. Det betyder, at du nemt finder tips, tricks, råd, vejledning og sparring uden at skulle lede i øst og vest. I stedet bliver du som en erfaren hvalpeejer - du ved, hvad der skal ske, og hvornår det skal ske og det giver ro i maven og plads til bare at glæde sig til det lille nye liv. 

 

Med dette værktøj ved hånden, så er du SÅ klar og parat til din nye hvalp og alle de skønne og vilde ting, det kommer til at betyde for din hverdag. 


 1. Det er nemt at bruge som opslagsværk, og du kan altid finde svar på dine spørgsmål - ellers har du mulighed for at stille spørgsmål til hver lektion.
 2. Det er lavpraktiske råd, der er nemme at forstå og føre ud i virkeligheden
 3. Du kan både læse og se koncepterne, så ligegyldigt hvordan du lærer bedst, så finder du det i kurset
 4. Det er nemt at overskue, om du har styr på de forskellige vigtige perioder i din hvalps liv.
 5. Du bliver bevidst om alle de faldgruber, der ligger i at have ansvaret for en lille hvalp i den første tid, så du kan styre udenom her - som en erfaren hundeejer. 
 6. Jo bedre din hund opfører sig, jo bedre et liv vil den få, og netop den del er vores ansvar som hundeejere. Hvis du kan kalde din hund til dig, hvis den ikke hopper op, og generelt bare er velopdragen, så vil hunden kunne få mere frihed, og den vil blive endnu mere elsket af venner og familie. Her vinder alle og dette er din genvej til netop den virkelighed.
 7. Med det her kursus så ved du, at du har gjort alt hvad du kan for at uddanne dig, og skabe de absolut bedste rammer for din hvalp. Dette er din guide til hele processen fra start til slut - med konkrete strategier til hver enkelt fase. Så du altid ved hvad du skal fokusere på, og hvornår du gør det godt.
 8. Med denne guide har du ro i maven, du kan nyde tiden indtil din hvalp kommer endnu mere - velvidende at du har alle de rette forudsætninger for at skabe den perfekte ramme for netop din hund.

 

For alle os som synes, at hunden er mere end bare en hund, så er nysgerrigheden omkring hvordan man forstår sin hund, og dermed også hvordan man giver sin hund det bedste liv - noget helt essentielt. Igennem dette kursus bliver du en erfaren hundeejer fra dag 1, og derigennem klædt på til at forstå, hvordan du giver din hund det bedste liv.

Det siger andre kursister om "Klar, Parat, Hvalp"Klar, Parat, Hvalp er det rigtige for dig hvis...


 • Du ikke vil nøjes med at læse en bog, der jo typisk ikke har alle aspekter med, og hvor du ikke kan se videoklip af det, der beskrives. 
 • Du er træt af at søge efter tilfældig info på nettet. Der er gode artikler, men der er også bras - for nu at sige det, som det er. Alle kan søge og alle kan svare - både de trænere, der træner efter den nye positive måde og de, der stadig bruger den gammeldags strafbaserede måde, selvom forskning viser, at den slet ikke er så effektiv. Og så er der jo også alle svarene fra ikke-trænere, der bare har en mening... 
 • Du ikke er tryg ved at spørge andre, der har hund. Husk at der er sket meget i de seneste år i forhold til at have hvalp. Vi har ikke hunde på samme måde som man havde hund i gamle dage - heldigvis! Og bare i løbet af de sidste 10 år er der sket en stor og positiv udvikling i forhold til netop det at være ansvarlig for sin hund. 
 • Du gerne vil være klar til selve hvalpetræningen, når den tid kommer og allerede har lagt fundamentet for at din hvalp, så I begge kan fokuserer på det, som hvalpetræning reelt handler om: At møde andre hvalpe og lege den helt grundlæggende lydighedstræning ind i hvalpen.
 • Du er helt klar til at blive den absolut bedste hundetræner du kan blive.
 • Du er fast besluttet på at investere tiden og energien i at gennemgå materialet og udføre øvelserne, så du kan få det fantastiske bånd til dit velopdragne hund som du drømmer om.

 

Begrænsede pladser - så jeg personligt har tid til at kvalitetssikre forløbet


Jeg ved godt, at der er rigtigt mange, der skal ha' ny hvalp i 2021, og det er så dejligt og jeg ville gerne hjælpe alle. Men det er første gang, at jeg ruller et stort onlinekusus om netop dette emne ud, så jeg vil også ha' muligheden for at kunne følge mine kursister på sidelinjen, og derfor er der desværre kun plads til 200 deltagere. Dette sørger for, at jeg personligt kan kvalitetssikre forløbet og samtidig have tid til at svare på spørgsmål inde i selve kurset.

 

Ingen risiko for dig - 30 dages fuld returret


Jeg har knoklet benhårdt på Klar, Parat, Hvalp og er utrolig stolt over det færdige produkt. Derfor har jeg også ro i maven omkring, at lade dig ikke bare at se materialet, men også at prøve det i 30 dage for at tage det ind, prøve det på din egen hvalp, og sikre sig at dette er det helt rigtige for dig.

Prøv hele kurset. Hvis du ikke er 100% tilfreds, så får du dine penge tilbage.

Det er simpelt: Tilmeld dig kurset - prøv det selv. Hvis du ikke føler dig i gode hænder igennem hele processen fra inden du modtager hvalpen til den starter på hvalpehold, så send mig en email, der viser, at du har lavet øvelserne og fuldt programmet og så får du dine penge tilbage med det samme.

30 dage er rigelig tid til at teste hele kurset, hvilket betyder at du kan gennemgå HELE kurset - og derefter bestemme dig for om det her er det rigtige for dig.

Bliv helt klar og parat til din nye hvalp!


1.500 kr.

Engangsbetaling